Oncologie (3)

cancer

La ORTOVET pacienții suspectați sau diagnosticați cu cancer beneficiază de o atenție specială. Experiența ne-a demonstrat nu numai că boala neoplazică este foarte frecventă la câini și pisici, dar și că diagnosticul, tratamentul și chiar comunicarea cu ocrotitorii animalelor reclamă o atenție aparte, cu flexibilitate, compasiune și profesionalism medical deosebite față de alte boli, mai mult sau mai puțin curente.

Prin analizele din laboratorul propriu și prin colaborare cu laboratoare de specialitate diagnosticul este precizat cât mai curând posibil, pentru a permite inițierea terapiei eficiente. Boala are un dinamism deosebit, iar reconsiderararea diagnosticului/fazei și ajustarea tratamentului se fac la intervale scurte, pe baza unei comunicări permanente între ocrotitorul animalului și medic. Chirurgia oncologică, chimioterapia (citostatice), stimularea nespecifică a imunității și unele elemente de terapie naturistă sunt principalele pârghii terapeutice pe care le aducem în ajutorul pacienților care luptă cu cancerul.

La ORTOVET, pacienții oncologici beneficiază de reducere de 50% pentru setul „profil extins” de biochimie serică (18 parametri), hemoleucogramă și radiografie digitală.

Câinii și pisicile se pot îmbolnăvi de cancer?

Mijloace moderne pentru organizarea informației în diagnosticul și tratamentul cancerului

Rețele neuronale artificiale folosite în prognosticul bolnavilor de cancer

Fractal analysis used for identifying the impact of drugs on the hepatic tissue

Pathology and clinical data integrated in Artificial Neural Networks for providing prognostic in cancer

 

Numeroase cazuri relevante și în

hiero2

 

Cronicile ORTOVET Excelsior, scrise, fotografiate și filmate zi de zi...

 

 

 

IMGP5925hipercalcemie

 

Hipercalcemia este cea mai frecventă urgență metabolică la pacienții, câini sau pisici, bolnavi de cancer. Hipercalcemia însoțește frecvent limfoamele, adenocarcinomul glandelor apocrine ale sacului anal, tumorile benigne/maligne ale paratiroidelor, mielomul multiplu, carcinoamele mamare, carcinoamele tiroidiene, timomul dar și, mai rar, alte tipuri de tumori. Mai mult, cea mai frecventă cauză a hipercalcemiei la câine este cancerul. Între pacienții diagnosticați cu hipercalcemie, 2/3 dintre câini și 1/3 dintre pisici au cancer. Din acest motiv se folosește termenul generic de hipercalcemie de malignitate (hypercalcemia of malignacy– HM).

IMG 0527

Cancerul afectează bolnavii în primul rând în locul în care se dezvoltă o tumoră sau, în formele diseminate, la nivelul aparatului sau sistemului în care proliferează celulele canceroase. Cancerul modifică local forma, aspectul, calitatea biologică a țesutului tumorizat și a țesuturilor sau organelor învecinate – anatomic sau funcțional. Diagnosticul de certitudine și principalele obiective terapeutice se stabilesc în relație cu aceste efecte directe, locale, ale celulelor sau țesutului canceros.

Dar există și efecte ale cancerului asupra întregului organism. Homeostazia generală este uneori perturbată și pot apărea, chiar înainte de manifestările locale sesizabile, tulburări cardiovasculare, metabolice, hormonale, neuromusculare, musculo-scheletale, dermatologice, renale sau gastro-intestinale. Efectele sistemice ale bolii canceroase sunt numite sindroame paraneoplazice (în limba engleză paraneoplastic syndromes - PNS).

IMG 5760

După pregătiri care au durat mai mult decât ne-am dorit, avem, în sfârșit, rezultate de estimare a probabilității de supraviețuire furnizate de baza de date a pacienților tratați de cancer la ORTOVET, după diagnostic stabilt prin colaborare cu laboratoare specializate.